Boschert Klaplagersonderdeel van meefil.nl - Nederland

remmen.montalvo.nl

Een overzicht van de standaard Montalvo remmen / Montalvo brakes

MONTALVO is de uitvinder van de dubbelschijfrem en koppelingen voor continue baanbeheersing. Hiermee is de naam MONTALVO een synoniem geworden voor spanningscontrole. De innovatieve technologie van MONTALVO wordt gekenmerkt door intelligent modulair ontwerp, onderhoudsvriendelijke producten, superieure warmtegeleiding en een uitgebreid assortiment. En hiermee staat MONTALVO altijd voor het beste product uit de markt.

V serie remmen
Montalvo V serie

De nieuwe V-serie van MONTALVO bestaat uit remschijven met een zeer hoge warmtegeleiding in combinatie met een gepatenteerd ontwerp voor een eenvoudige vervanging van het rembeslag zonder gereedschap. De modellen V250, V300, V400 en V500 bieden een breed bereik, geschikt voor vrijwel iedere applicatie. Met deze serie wordt machinestilstand bij onderhoud op bestaande machines tot een absoluut minimum beperkt. Uiteraard zijn deze remmen ook een uitkomst voor nieuwe (OEM) toepassingen. Als optie zijn er veiligheidskappen beschikbaar met of zonder geïntegreerde koelventilatoren.

HP serie remmen
Montalvo HP serie

Het geavanceerde en compacte ontwerp van de HP serie garandeert een nauwkeurigheid, hoge capaciteit en thermische capaciteiten die gelijkwaardig zijn aan de grotere modellen uit de standaard serie. Deze serie is verkrijgbaar in de maatvoeringen 600, 800, 1000, 1400, 1700 en 2600. Het modulaire ontwerp en de onderling uitwisselbare onderdelen zorgen voor een gemakkelijke installatie, hoge flexibiliteit en eenvoudig te verrichten onderhoud.

Standaardserie remmen
Montalvo STD serie

De originele standaardserie van MONTALVO is de industriestandaard en is verkrijgbaar in diverse varanten voor verschillende capaciteiten. Deze remmen zijn beschikbaar in de maten 600, 800, 1000, 1400 en 1700. Het modulaire ontwerp en de onderling uitwisselbare zorgen voor een hoge mate aan flexibiliteit en versimpelen installatie en onderhoud.

HPS serie remmen
Montalvo HPS serie

De HPS serie een robuuste uitvoering van de HP serie, geschikt voor zware omstandigheden. Het speciale ontwerp met een enkele schijf biedt een uitzonderlijk hoge kwaliteit. De verschillende maatvoeringen van deze serie zijn qua prestatie gelijk aan dezelfde maat uit de standaardserie met dubbele schijf. Deze remmen zijn beschikbaar in de maten 6, 8 en 10. Ook bij deze serie zorgt het modulaire ontwerp en de onderling uitwisselbare voor een hoge mate aan flexibiliteit en versimpelen installatie en onderhoud.

HPS serie koppelingen
Montalvo HPSc serie

De koppelingen uit de HPS serie maken gebruik van een enkele schijf uit de HP serie om de spanning te regelen in omgevingen waar weinig ruimte beschikbaar is. Ook deze koppelingen beschikken over een modulair ontwerp, uitstekende warmtegeleiding en een breed capaciteitsbereik. Uiteraard kenmerken ook deze producten zich door eenvoud in onderhoud en installatie.

C serie remmen
Montalvo C serie

De C serie is een compacte versie van MONTALVO's industriestandaard luchtgekoelde remmen. Deze remmen zijn zeer geschikt voor lichte tot middelzware toepassingen. De remmen en koppelingen uit de C serie zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, waaronder de CD serie met dubbele schijf, de CS serie met enkele schijf en de CC serie voor toepassing met een door de klant aangeleverde frictieschijf. Modulair ontwerp en uitwisselbare onderdelen zorgen voor simpele installatie en eenvoudig onderhoud.

C serie koppelingen
Montalvo Cc serie

De C serie koppelingen beschikken over het zelfde ontwerp als de remmen uit deze serie en zijn geschikt voor lichte tot middelzware toepassingen. Uiteraard zijn ook deze koppelingen eenvoudig te installeren en te onderhouden.

CS serie remmen
Montalvo CS serie

De CS serie is een voordelige keuze voor spanningscontrole bij lichtere applicaties. De rem kan bij de meeste installaties binnen enkele minuten worden gemonteerd. Schuif de reminstallatie over de te controleren as en bevestig deze met de bijgeleverde materialen. Zodra de luchtdruk wordt aangevoerd is de rem is klaar voor gebruik. De remmen met enkele schijf uit de CS serie zijn beschikbaar is de maten 100 en 130 milimeter. Beide maatvoeringen zijn beschikbaar voor verschillende capaciteiten, gelijkwaardig aan de grotere MONTALVO remseries.

M serie remzadels
Montalvo M serie

De remzadels uit de M serie bieden een hoog remvermogen en een fijngevoelige bediening bij lichte to middelzware toepassingen, waarbij warmtegeleiding geen punt van aandacht is. Dit komt regelmatig voor bij baanspanningscontrole, noodstoppen en positie controle. Remschoenen uit de M serie zijn leverbaar met frictieschijf voor een eenvoudige installatie. De verslijtdelen zijn identiek aan die van de HP, HPS en standaard series.